CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu

Çelik zafer konuşmasında “İstanbul'un mücadelesini birlikte vereceğiz” dedi.

CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu

CHP 38. İstanbul İl Kongresi'nin kazananı belli oldu. İl Başkanı seçilen Özgür Çelik'in destekçileri salonu sloganlar ile inletti. Sevinen delegeler "Türkiye'nin gururu İmamoğlu", "Özgür Başkan" ve "Gençlik inandı gençlik kazandı" sloganları attı. 

Resmi sonuca göre bir diğer il başkanı adayı eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat 310 oy alırken Özgür Çelik 342 oy ile İl Başkanlığı yarışını kazandı. 

Resmi sonuçların açıklanmasından yaklaşık yarım saat önce sloganlar ve marşlar eşliğinde kutlamalara başlayan Özgür Çelik destekçileri resmi sonuçlar açıklanana dek salondan ayrılmadı.

CHP İstanbul İl Kongresi’nde İl Başkanı seçilen Özgür Çelik, zafer konuşmasında “Yeniden İstanbul'u kazanmanın başlangıcı, tüm Türkiye'yi kazanmanın başlangıcı” dedi.  

"İSTANBUL'UN UMUDU TÜRKİYE'YE IŞIK YAYACAK"

Bugün burada ve sabah saatlerinden itibaren çok uzun konuşmalar yapıldı. Eleştiriler yapıldı. O eleştirilerin hepsine alıyoruz. Ve buna göre yol haritamızı belirleyeceğiz. Ancak tabii ki bir aday kongrenin heyecanıyla aslında ifade edilmemesi gereken cümlelerde ifade etti. Acaba örgütte bu karşılıklı bir kırılma yaratabilir mi endişesi olmasın, biz ilçe başkanlarımızla il yönetimimizle, kadın kolumuzla, gençlik kollarımıza ve tüm örgütümüzle kucaklaşmaya hazırız. İstanbul'un mücadelesini birlikte vereceğiz. Demokratik mücadelesini birlikte vereceğiz. Bu noktada bütün ilçe başkanlarımız sahnede duruyor. İçeriğini de söylemiştim. Bu salonda yirmi altı ilçe başkanıyla beraber girdim. Ama bu salondan otuz dokuz ilçe başkanıyla çıkıyorum. İstanbul'da 39 ilçeyle birlikte mücadele edeceğiz. Bu konuşmamda bahsetmiştim, İstanbul'un umudu, İstanbul'un bir kıvılcımı Türkiye'ye ışık yayacak. Bugün konuşmamda söylemiştim ya il binasının önünde söylemiştim.

"ATATÜRK'E BORÇLUYUZ"

Sekiz yaşında bir çift kara lastikle geldiğim bu şehirde bana bu gururu yaşatanlara teşekkür ettim. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin en önemli makamlarından bir tanesine layık gören bütün delegelerimize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Çok gururluyum, çok gururluyum. Hepinize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. En önemlisi bunu biliyor musunuz? Bir emekçi çocuğu bu ülkede il başkanı olabiliyorsa, bu emekçinin çocuğu bu ülkede milletvekili olabiliyorsa, bunu cumhuriyete borçluyuz. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Yolumuz açık olsun. Hepinize saygılar sunuyorum. Bu bir başlangıç. Yeniden İstanbul'u kazanmanın başlangıcı tüm Türkiye'yi kazanmanın başlangıcı olacak. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum.”