PARKINA VE MAHALLE HALKINA SAHİP ÇIKAN MUHTAR DARP EDİLDİ.

Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı ve Çiğli Mahalle Muhtarlar Gücü Dernek Başkanı Hıdır Işık, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer tarafından darp edilerek burnu kırıldı.

PARKINA VE MAHALLE HALKINA SAHİP ÇIKAN MUHTAR DARP EDİLDİ.

Görgü tanıklarına göre, Çiğli Belediyesi ekipleri sabah saat 9 gibi Uğur Mumcu Parkı'na geldiler. Dört yıl önce yapılan ,Eski Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın yaptığı park söküldü ve bazı ağaçların kesilerek yeniden düzenleneceği söylendi. Muhtar Hıdır Işık buna itiraz etti ve mahalle sakinleri de muhtara destek verdi. Mahalle halkı, eğer park yapılacaksa önce başka bir alanda yapılması gerektiğini dile getirdi.

Başkan yardımcısı Ali Rıza Koçer, Korumasına vatandaşı buradan çıkarılması talimatını verir ve muhtar bu park mahallenindir, Çıkaramazsın üzerine Ardından Koçer, muhtarı darp ederek burnunu kırdı. Görgü tanıkları, başkan yardımcısının muhtarı yerde tekmelediğini ifade ediyor. Olayın ardından diğer mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri Uğur Mumcu Parkı'na gelerek olaya tanık oldular.

Başka bir tanığın ifadesine göre, bu süreç yaklaşık üç yıldır devam ediyor ve parkta aynı zamanda mahalle muhtarlığı ve kültür binası bulunuyor. Mahallede yaklaşık 70-80 çocuğa ücretsiz eğitim veriliyor ve muhtarımız bu konuda büyük destek sağladı. Utku Gümrükçü bize söz verdi ve protokol ile derneğe öğrencilerin eğitimi için tahsis yapılacaktı. Parkta eksik olan aydınlatmanın da yapılacağı belirtildi.

Kurs hocası Selçuk Koçak, maalesef bu hizmetleri beklerken bugün parklarının söküldüğünü ve ağaçlarının da söküleceği söylemiyle karşılaştıklarını ifade etti. Mahalleli olarak muhtarımızın yanındayız ve ikisine de oy verdik. Muhtarımız haklarımızı savunurken diğerinin rant sağlamak için parkın ve ağaçların sökülmesine göz yumamayız. Alikıran baş kesen olup Muhtarımızın darp edilmesini kınıyoruz.  Başka bir tanık ise başkan yardımcısının var olan parkları söküp yeniden yapmasının kimin yararına olduğunu sorguladı ve tepki gösterdi.