390 gündür maç oynanmayan stat

Yeni Malatya Stadyumu’nda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından 390 gündür maç oynanmıyor.

390 gündür maç oynanmayan stat

Yeni Malatyaspor, Yeni Malatya Stadyumu’nda son maçını 29 Ocak 2023’te Eyüpspor ile oynamış ve sahadan 2-1 galip ayrılmıştı.

6 Şubat depremlerinin ardından Yeni Malatyaspor’un maçlara devam edememesi ardından da hakları saklı kalmak kaydıyla bu sezonda ligde yer almaması nedeniyle stat boş kaldı.

390 gündür maç oynanmayan stat

Depremin en büyük yıkıma uğrattığı kentlerden olan Malatya’da futbol heyecanı uzun süre durakladı. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hem can kayıpları yaşayan hem de ağır hasar alan Malatya’da sosyal faaliyetlerde durdu. Kentin en büyük heyecanı olan futbola da ara verilirken, Yeni Malatyaspor, bu sezonda 1.Lig’de yer almadı.

390 gündür maç oynanmayan stat

Yeni Malatyaspor’un maçlarını oynadığı Yeni Malatya Stadyumu’nda da depremin ardından 390 gündür maç oynanmıyor. Yeni Malatyaspor, stattaki son maçını 29 Ocak’ta Eyüpspor ile oynamış ve rakibini 2-1 mağlup etmişti.

390 gündür maç oynanmayan stat

Sarı siyahlı takımın Süper Lig’de yer aldığı dönemde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok takımı konuk eden Yeni Malatya Stadyumu’nda UEFA Avrupa Ligi’nde Olimpija Ljubljana ve Partizan maçları oynanmıştı.

390 gündür maç oynanmayan stat

2017’DE ‘EN İYİ STAT’ YARIŞMASININ ADAYIYDI

Polonya merkezli, dünya genelindeki futbol statlarıyla ilgili bilgiler yayınlayan Stadiumdb.com sitesi tarafından Yeni Malatya Stadı'nı ‘2017 Yılın En İyi Stadı’ ödülü adayları arasına almıştı.

390 gündür maç oynanmayan stat

Uzun süredir maç oynanmayan ve depremden sonra bir süre yemeklerin yapıldığı, depremzedeler tarafından kullanılan stadın şu anki hali içler acısı.