BİR GELİNLİK KIZ HİKÂYESİ

BİR GELİNLİK KIZ HİKÂYESİ
bu damat adayları stüdyoya girip resimler çekiyor kuaförde daha düzenli tıraş oluyor. kiminin sesi çıkıyor konuşabiliyor, kimi ise kızda gönlü var ama başlık parası var mı acaba diyip sadece süslendiği ile kalıyor. bazen baba evinin yakınına gidip boyunu posunu kız babası görsün deyip geri dönüyor, çok karabalık olunca kız babası şunlara söyleyin gitsinler yaşadığı yerde kızın dayısı amcası kuzeni onları görsün bir görücüye çıksınlar bakalım notları ne olacak hele... bazıları kendine güvenip bunu yapıyor, hatta onların karşısına çıkıp derdini de anlatıyor. derdini anlatamayan çareyi sessiz bir süslü afişli resim ile anlatmaya çalışıyor. Şurda bir gerçek var her kız elbette evlenecek ancak babası verirken dikkatli davranmak zorunda, eğer babanın derdi başlık parası değil ise damadı iyi araştırması gerekir.
baba başlık parası derdine düşerse kız hem mutsuz olur hemde o evlilik kısa sürer, bunu bir çoğumuz görüp yaşıyoruz ancak babanın derdi kızının mutluluğu ise damatların boy boy resimleri ya da süslü olmaları hiç bir kıymeti harbiyesi yok. burda kızı mutlu edecek damatların sivisi çok çok önemli hani görücü usulü ortadan kalktıktan sonra kız istemeye gidildiğinde oğlunuz ne iş yapar diye sorarlardı. mesele eğer  kızın ve çevresinin  mutluluğu ise burda damadın liyakat sahibi olması şart, kızı seviyorum diyip başksına göz kırpıyorsa kızı aldatmaya yeltenmek demek bu damat adayını elemek gerek diye düşünüyorum. damatlardan birinin dayısı kızın babasının yakın arkadaşı, kızı buna verelim mantığı bu işte mutluluk getirmez, o damat ne geline nede çevresine mutluluk vermez son 5 yılda bunu gördük. 

Mevzuya dönecek olursak Çiğli’yi de gelin olarak düşünürsek bugün 23 damat adayı var kimi çok süslü kimi konuşkan. Çiğli’de yirmi beş yıllık bir cumhuriyet Halk partisi iktidarı var, bunu düşünürsek burda atama ile aday belirlenir ise haliyle gelinlik kız Çiğli olunca babada genel merkez oluyor. biz Çiğli’de yaşayanlarda gelinin yakını ve akrabası oluyoruz. damadı bize bırakırlar ise icabına bakarız ama yukardan atama yapılır ise Çiğli’yi mutlu edecek, süsüne değilde liyakata önem vererek yaparsanız, gelin olarak çiğli mutlu olursa baba olarak da Ankara mutlu olur. haliyle çiğli’yi güzel bir gelin olarak görür isek ona yakışacak yön verecek bir damada ihtiyaç var tabi sadıçlara da...