Sergen Yalçın Malatya’da Avrupa’ya damga vurdu

Türkiye’de en kariyerli futbolcuların başında gelen ve teknik direktörlüğüyle de adından söz ettiren Sergen Yalçın, Yeni Malatyaspor’a tarihinde unutamayacağı bir başarı yakalattı.

Sergen Yalçın Malatya’da Avrupa’ya damga vurdu

28 Haziran 2019’da Alanyaspor’dan Yeni Malatyaspor’a gelen Sergen Yalçın, tarihinde ilk kez Avrupa’ya giden sarı siyahlı takıma sihirli bir dokunuşta bulundu.

Sergen Yalçın, geçen sezonun başında çalıştırdığı Yeni Malatyaspor ile 4 Avrupa kupası maçında sahada yer aldı.

YALÇIN YÖNETİMİNDE 4 AVRUPA MAÇINDA 3 GALİBİYET, 1 GALİBİYET, 1 MAĞLUBİYET

Yeni Malatyaspor, Yalçın'ın teknik direktörlüğünde çıktığı 4 Avrupa maçında 2 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi aldı. Yeni Malatyaspor, Yalçın'ın yönetimindeki 4 Avrupa maçında 5 gol atıp 5 gol yedi.

Yalçın yönetimindeki Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana'ya 2-2 ve 1-0'lık skorlarla üstünlük kurup 3. eleme turuna yükseldi. 3. elemenin ilk maçında Partizan'a 3-1 mağlup olan Yeni Malatyaspor, evindeki mücadeleyi 1-0 kazanmasına rağmen elendi.Yeni Malatyaspor, tecrübeli teknik adam nezaretinde son yıllarda Türkiye’ye Avrupa’da puan kazandıran 10 takım arasında yer aldı.

MALATYA’DA 6 AY GÖREV YAPTI

2019 yılında Malatya’ya gelen Sergen Yalçın, sarı siyahlı takımın başında 6 ay kaldı. Malatya ekibi, Yalçın'ın yönetiminde çıktığı 17 lig maçında 6 galibiyet, 6 beraberlik, 5 de mağlubiyet yaşadı.

Sarı-siyahlılar, 17 lig maçında 32 gol kaydederken, kalesinde ise 22 gol gördü. Malatya ekibi, 2019-2020 sezonunun ilk yarısını 24 puanla 8. sırada kapatmıştı.