"PİRE İÇİN YORGAN YAKMAYA GEREK YOK."

"PİRE İÇİN YORGAN YAKMAYA GEREK YOK."

Bir hafta önce yaptığımız "Sokak Ses Yükseltiyor" başlıklı haberi hatırlarsınız. Haberde, İzmir'in birinci ve ikinci bölge milletvekillerinin adları geçen beş milletvekili vardı. Ancak 9 Nisan'da açıklanan listede dört kişi yer almadı, en çok eleştiri alan İsim ise birinci bölgeden Aday gösterildi. Elbette, yıllar sonra Çiğli'den bir vekil çıkarmak isterdik. Bu yıllardır parti içinde çeşitli kademelerde mücadele vermiş, parti emekçisi Ebru Okay, İzmir Milli Eğitimde birçok üst düzey görev yapmış ve sivil toplum tarafından sevilen, liyakat sahibi Alaaddin Kurt Hoca veya yine yıllardır Çiğli'de iş adamı ve geçen dönem belediye başkanı olan Hasan Arslan da olabilirdi. Ancak umutlar başka bahara kaldı. Şunu belirtmek isterim ki gün birleşme günüdür. Hedefimiz, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak ve mecliste çoğunluğu sağlamak, tek adam sisteminden kurtulmaktır.

Biliyorsunuz, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir söylemi vardı: "Ya Taraf olacaksın ya da bertaraf." Eğer bertaraf olmak istemiyorsanız, taraf olmak zorundasınız. Ben şahsen demokrasiden, laiklikten, hak ve hukuktan, milletten tarafım. Bizlerin tek sorumluluğu, bu güzel ülkenin içinde bulunduğu darboğazdan kurtarmak, hakkın hukukun yeniden inşa edilmesini sağlamak ve demokrasi anlayışını yeniden teşhis etmektir. CHP ve sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması bizleri ayrıca mutlu eder. Ülkenin kurucusu olan CHP yeniden kurtuluş partisi olması, biz Atatürkçü Cumhuriyetçi ve solcular için önemli bir durumdur.

İzmir için yapılan vekil listesini şahsen olumlu buldum, bir kişi hariç. Sizlerin tepkilerini anlıyorum. Ancak, bir Atasözü vardır: "Pire için yorgan yakmaya gerek yok." Tek adam sisteminden kurtulmak elimizde. Gelin, el birliği ile birleşerek kazanalım.