Malatya’da emeklinin beli bayramda büküldü!

Malatya’da emekliler, Ramazan Bayramı’nı buruk geçirdi. Ekonomik olarak zorlanan emekli kesimi ne doyasıya alışveriş yapabildi ne de torunlarına bayram harçlığı verebildi. Hayat pahalılığından şikayet eden emekliler, örgütlü mücadeleye dikkat çekti.

Malatya’da emeklinin beli bayramda büküldü!

Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş, Ramazan Bayramı kutlama mesajında buruk ifadelere yer verdi. Göktaş eski bayramların tadının kalmadığını belirterek, bu yıl emeklilerin deprem kenti Malatya’da maddi ve manevi sıkıntılar içinde bayramı geçirdiğini söyledi.

 Göktaş, yazılı olarak yaptığı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:“Bayramlar aile olmanın, millet olmanın, insanların birbirlerini ziyaret ederek telefonla da olsa arayıp hatır sormalarını iyi dileklerini iletmek için bir fırsattır. Çocuklar için ayrı bir güzelliği ve anlamı vardır.  Eski bayramların coşkusu kalmasa da ibadet rahmet bereket sabır yardımlaşma dayanışmanın olduğu ramazan ayını geride bırakıp bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

“Hepimiz için özel anlamlar taşıyan birlik beraberliğimizi sağlayan dostluk barış ortamını oluşturan bayramı en güzel şekilde değerlendirmeliyiz”

diyerek açıklamasını sürdüren Göktaş,“Asrın felaketin ardında büyük maddi ve manevi sıkıntılar içerisinde idrak ettiğimiz bu bayramda anlaşıldık hükümetin böyle günlerde bile emekli dul ve yetimlerine hiçbir katkı ve desteği olmamıştır. Her bayram öncesi yapılan bayram alışverişini yapamadık. Sebze, meyve, şeker, tatlı, et alamadı emekli . Torunlarımıza bayram harçlığı veremedik. Böyle günlerin bir daha yaşamamak için emekli dul ve yetimleri Birleşik Emekliler Sendikasına örgütlü mücadele davet ediyor, ramazan bayramının tüm insanlığa depremzedelere emeklilere sağlık huzurlu ve insan onuruna yakışır bir yaşam getirmesini diliyorum”

dedi.