ANKARA'DAKİ KUVVETLİ YAĞIŞA İLİŞKİN UYARI

Ankara’nın bazı ilçelerinde akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen kuvvetli sağanak yağışa ilişkin yurttaşlara uyarıda bulunuldu.

ANKARA'DAKİ KUVVETLİ YAĞIŞA İLİŞKİN UYARI

Ankara'da öğle saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu yaşamı olumsuz etkiledi. Kentte öğle saatlerinde başlayan ve bazı kesimlerde dolu şeklinde görülen yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlara sığındı, yollarda yer yer su birikintileri oluştu.

Sağanak nedeniyle bazı alt geçitler kullanılamaz hale gelirken, bazı mahallelerde de su baskınları yaşandı.

Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi'nde sağanak nedeniyle yol ve kaldırımlarda su taşkınları meydana geldi. İstanbul Yolu'nun bazı kesimlerindeki su baskını nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.

Trafikteki bazı araçlar sular altında kaldı. Araçlarda mahsur kalan vatandaşlar kendi imkanlarıyla araçlarından inerek güvenli alanlara geçti.

Bu arada itfaiye ekipleri de su birikintilerinin olduğu bölgelerde tahliye çalışmaları başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Değerli hemşehrilerim, Ankara'nın bazı ilçelerinde yerel kuvvetli yağışlar devam etmektedir. İlgili tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde, 1205 araç ve 2340 personelle yağışın olumsuzluklarına karşı müdahale etmektedir. Başkent 153 hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz" diye belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Ankara’nın kuzey ve batısına yönelik sağanak yağış uyarısında ise şunlar kaydedildi:

“Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarından alınan verilere göre; Ankara'nın kuzey ve batısında gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”