"SİYASİ DOLANDIRICILIK VE VEFA NEDİR?

"SİYASİ DOLANDIRICILIK VE VEFA NEDİR?
"Bu başarıyı elde edemeyen, üyelerden güven oyunu alamayan belediye başkanları da vardı. Bunlardan biri, Çiğli Belediye başkanı Utku Gümrükçü, başarısız bir yönetimle halka sırtını dönen ve kendini ulaşılmaz kılan, neredeyse 'küçük dağları ben yarattım' diyen bir anlayışla kaybetti. Karşısındaki muhalefetin çok çalışmasına hiç gerek kalmamıştı çünkü o, zaten güç zehirlenmesi yaşayıp ona güç veren toplum içinde itibarlı hale getiren insanları, birkaç yalakanın ve menfaat sağlayan odakların lafıyla kendinden uzaklaştırmıştı."

"Bir gofret reklamında 'Derya, sen artık sen değilsin.' Bu belli odaklar, Utku Gümrükçü'yü o kadar yüceltmişlerdi ki o da artık kendisi gibi davranmamaya başlamıştı. Zaman gelip çattı ve parti içi seçimi kaybetti. Oradan bir kendince günah geçişi bulmaya çalıştı, mağdurları oynamaya başladı ve onu mağdur edenin NİYAZİ ARSLAN ve ERDAL MANSUROĞULLARI olduğunu söyledi."

 

"BİR SİYASİ DOLANDIRICI LAFI ORTAYA ATILDI. BUNU İLK KİM SÖYLEDİ?

 

Yenilgiden sonra bir televizyon kanalına çıkıp konuşan, rakiplerini siyasi dolandırıcı olarak nitelendiren kişi Utku Gümrükçü idi. Sonrasında bu laf başkalarının ağzına dolandı. Çiğli'de kendisine rakip, en güçlü adaylardan olan ERDAL MANSUROĞULLARI ve NİYAZİ ARSLAN, Utku Gümrükçü'yü siyaseten dolandırdığı şeklinde yazılmaya başlandı. Şu bir gerçek: Ben 1987'den beri Çiğli'deyim, Gümrükçü ile yol yürüdüm. NİYAZİ ARSLAN veya ERDAL MANSUROĞULLARI ile, son seçim hariç, siyaset yapmadım. Çiğli'de, kimse ERDAL MANSUROĞULLARI veya Niyazi Arslan'ın bizi dolandırdı diyenini görmedim. Ama 5 sene önce, halka verdiği sözleri tutmayan ve belediyenin kapılarını kapatıp burada siyasi dolandırıcılığa imza atan Utku Gümrükçü vardı."

"İkincisi, Utku'nun siyaset yaptığı gibi diğer arkadaşlar da yapıyor. Utku Gümrükçü, kaybettiği seçimin kahramanı olmak istedi, ama kusura bakmasın, kimse ona kaybettiği seçimi armağan etmez."

 

 

"PEKİ, GERÇEKTEN MAĞDUR OLANLAR KİMDİ?

 

 

İlçe kongresinde yapılan listede, elbette girmesi gereken delegasyon sürecinde emek ve mücadele veren insanlar vardı. Evet, onlara haksızlık yapıldı. Mesela, AZİZ BUĞA, GÜVEN DURSUN, NİHAT GÜLTEKİN, ŞEREF BEKTAŞ, VEZİR ASLAN, HAYDAR CEYLAN ve mahalle olarak söylersek Ahmet Taner Kışlalı'dan yönetici alınmayarak haksızlık yapıldı. Bu haksızlığa uğrayanlardan biri de benim Ancak Utku Gümrükçü'ye yapılan bir haksızlık yoktu, çünkü kaybettiği seçimde il delegesi yazılmıştı. Onca çizik yedi ise, Çiğli'de yarattığı memnuniyetin bedeli olmasıdır. Elbette, ben de listeye tepki verdim. Ancak benim zaten hedefim belliydi: Çiğli'de halka sırtını dönen bir yönetimin bu seçimi kaybetmesiydi. Bunun için canla başla çalıştım ve hiç gizlemedim. Burada benim için birinci hedef başarıya ulaşmaktı. O yüzden, halka yapılan yanlış, birkaç kişinin listenin içine girmemesinin önüne geçmişti. Bu yüzden, Utku Gümrükçü'nün ERDAL MANSUROĞULLARI ve NİYAZİ ARSLAN tarafından kazıklandığını söyleyenler, onu da alıp yanıma gelsinler, beni siyaseten nasıl kazıklandığını yüzüme bakarak anlatayım."

 

"UTKU GÜMRÜKÇÜ TÜRKİYE'Yİ KILIÇDAROĞLU İÇİN GEZİYORMUŞ!

 

 

Yine sosyal medyaya bakıldığında, Gümrükçü'nün genel başkana destek için Türkiye'yi gezdiğini söylüyorlar. Vallahi, benim bildiğim, Utku Gümrükçü kullanamadığı omuza el koymaz. Yaklaşık iki ay oldu, ERKAN AKAR ilçe başkanı seçildi; daha ilçe binasına gitmediği gibi, ondan güç alan bazı sayfalar ilçe başkanı ERKAN AKAR'I hedef gösteriyor. Bu da şu yorumlara sebep olmuyor değil. Utku Gümrükçü ilçe başkanı iken, ilçe üstün belediye başkanı iken belediyemi üstün oluyor? Bu arada, Türkiye'yi gezmesi Kılıçdaroğlu için değil, abisinin talimatı var. Kim nerde güçlü ise, bir dahaki dönem ona yanaşma ve atanma derdinde. O da biliyor; abisi bitik durumda. O yüzden Türkiye'de başka abiler arıyor durum bundan ibaret."

 

 

"İZMİR'İN KURULTAY DELEGESİ NE KARAR VERMİŞ?

 

 

İzmir'deki kurultay delegesi, Karşıyaka belediye başkanı hariç, tamamı Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirtmiş. Bu delegelerin içinde ERDAL MANSUROĞULLARI VE NİYAZİ ARSLAN da var ve bu ikisi kurultaydan sonra Çiğli için belediye başkanı adayı olacak kişiler. Bu durumda Gümrükçü'nün muhtemel güçlü rakipleri. Sanırım ben aday olmuyorsam, bunların önünü de beni siyaseten dolandırdı deyip medyanın önüne atayım dedi. Madem ben kaybediyorum, bunlar da kazanmasın diye düşündü. Sanırım

 

"VEFA NEDİR, UTKU GÜMRÜKÇÜ VEFAYI BİLİR Mİ?

 

 

Yıl 2014'te Utku Gümrükçü'nün abisi TUNCAY ÖZKAN Ergenekon'dan tutuklanmıştı. Tahliye olduktan sonra İzmir'den milletvekili olacaktı, Bostanlı'da seçim kampanyasına destek toplantısı yapılmıştı. Bu toplantıda o zamanın ilçe başkanı Utku Gümrükçü'ye görev verilmişti. Toplam 20 kişi vardı, onlardan biri bendim. Maddi ve manevi olarak oradaydık. Utku Gümrükçü ilçe başkanı olduğu dönemde TUNCAY ÖZKAN'IN 'bu partinin içinden Alevileri temizlemek lazım' dediği ve Utku'nun bunu onayladığı söylemi büyük yankı uyandırmıştı. O zaman ben yine Harmandalı Cem evi Başkanı idim. Büyük bir toplantı yaptım ve bir gün sonra bir medya ekranına çıkıp olayın doğru olmadığını anlattım; böylece olayı kapattık. Gümrükçü ilçe başkanlığından gelip belediye başkanı oldu. Bunun gibi birçok şey sayabilirim. Onun bana nasıl bir vefa örneği sergilediğini bunu öğrenmek isteyenler yine zamanı geldiğinde açık yüreklilikle anlatırım. Daha önce yazmıştım: Benim Çiğli'de hiçbir siyasetçiye vefa borcum yok, ancak onların bana var; bunun başında Utku Gümrükçü gelir."

 

 

"PEKİ, HEP KAZANAN GÜMRÜKÇÜ NEDEN KAYBETTİ?

 

 

Başta yazdığım gibi, başarı hikayesi önemli. Utku Gümrükçü ‘nün başarı hikayesi içinde Çiğli'ye uzun yıllarını vermiş ALİ RIZA KOÇER gibi bir adam vardı. Onu da kademe kademe milletin gözünden düşürdü, en son muhtar olayından geç kalarak partiden ihraç olmasını sağladı. İkincisi, onu bu koltuğa taşıyan birçok kişiyi yüzünü dönerek kenara koydu. Başarısız olma hikayesini kendi yarattı. İşe yaramaz bir sürü adamı makam sahibi yaptı, onu makam sahibi yapanları kenara koydu. Bu şekilde kendine başarısız bir hikâye yazdı ve kaybetti. Sonra çıktı, 'NİYAZİ ARSLAN ve ERDAL MANSUROĞULLARI beni kazıkladı' dedi. Ayna ya bak, eski dostum."