Malatyalılar yolda değil, gölette yürüdü!

Malatya’da dün geceden beri etkili olan sağanak yağış sabah saatlerinde yayalara zor anlar yaşattı. Yollarda oluşan su birikintilerine düşmemek için yoğun çaba sarf eden yayalar; bir an önce yolların yapılmasını talep etti.

Malatyalılar yolda değil, gölette yürüdü!

Uzun bir aradan sonra sağanak yağışa tutulan Malatya’da yollar hem sürücüler için hem de yayalar için çileye dönüştü. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin büyük hasar bıraktığı kentte trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklar su gölüne döndü.

Yıkımın yoğun olduğu İnönü Caddesi’nde hafriyat kamyonlarının yollarda oluşturduğu çukurlar hem sürücüleri hem de yayaları illallah ettirdi. Sabah saatlerinde İnönü Caddesi üzerinde çekilen kalelerde vatandaşların yürümekte güçlük çektiği görüldü. Özellikle İnönü Caddesi’nde yoldaki bakımsızlık dikkatlerden kaçmadı.

MERKEZDEN, TRAKTÖR YOLUNU ANDIRAN KARELER

Çevreyolu ile İnönü Caddesi arasında Dedekorkut Parkı arkasında kalan sokak ise adeta traktör yolunu andırdı. Adım başı çukurlarla dolu olan sokak, yağmur sularıyla birlikte gölete döndü. Malatya’nın merkezinde böyle bir sokağın olduğunu gören yayalar ise çareyi yolu değiştirmekte buldu.