Malatya’da orta hasarlı binalar ne olacak?

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya’da orta hasarlı binaların durumlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Malatya’da orta hasarlı binalar ne olacak?

Deprem bölgesi Malatya’da uzun bir süre merak konusu olan orta hasarlı binaların durumu yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesiyle güçlendirme ve yıkım şeklinde ikiye ayrılmıştı. Genelgede belirtilen hususları yerine getiren binalar için 5 Nisan’a kadar güçlendirme yapı ruhsatı almaları şartı getirilmişti. Yine aynı genelgede bu süre zarfına kadar güçlendirme yapı ruhsatı almayan orta hasarlı binaların, ağır hasar gözünde görülüp ve yıkılacağı belirtilmişti.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, adaylık sürecinde bu sürenin 4-5 ay daha uzatılması için çalışmalara başlandığını ifade etmişti.

Orta hasarlı binalardan güçlendirme ruhsatı için başvuruda bulunanlar ile durumları belirsizliğini koruyanlar sürenin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin net bir açıklama yapılmasını bekliyor.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, orta hasarlı binalarla ilgili “Orta hasarlı binalarla ilgili süre doldu. Ek süre verilecek mi bilmiyorum. Ek süre verileceği söyleniyor ama normal süre doldu. Güçlendirme projelerini mutlak suretle belediyelerden geçirmiş olmaları gerekiyordu” dedi.

Vali Yazıcı, orta hasarlı binalarla ilgili bir açıklama yapılmadığını ifade ederek “Orta hasarlı binalarla ilgili mutlaka bugünlerde bir gelişme olması lazım çünkü verilen süre doldu. Bir yıllık süre doldu, yeni bir süre olmazsa orta hasarlı binalar ağır hasarlıya dönecek. Ek süre verileceği söyleniyordu ama şu an için bir şey gelmedi” diye konuştu.