Malatya’da o konutlardan uzak durun!

Malatya Emlakçılar Odası Başkanlığı, ‘Malatya’da hasarlı olduğu belirlenen birçok binaların hasar durumlarının değiştirilerek güçlendirme işlemlerinin yapıldığını’ tespit ettiklerini bu noktada dikkatli olunması gerektiğini kamuoyu ile paylaştı.

Malatya’da o konutlardan uzak durun!

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, “6 Şubat depremi sonrası yapılan hasar tespitinde hasarlı olduğu belirlenen birçok binaların hasar durumlarının değiştirilerek güçlendirme işlemlerinin başlatıldığı üyelerimiz tarafından belirtilmektedir. Şehrimizin yetkililerini görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Özellikle güçlendirme talep ve projelerini onaylamayınız, aksi durumda vebal altında kalırsınız” dedi.

Özgül, hasarlı olunduğu bilindiği halde bazı binalarda hasar durumlarının değiştirilerek güçlendirme işlemlerinin yapıldığını iddia etti.

Elazığ merkezli 24 Ocak 2020 depremine işaret eden Özgül, “Elazığ depreminde sonraki uygulamanın aynısını bugün görüyoruz, lütfen yapmayınız. Konut sahipleri binanızın hasar durumunu değiştirerek güçlendirme yoluna gitmeyiniz. Elazığ depreminde olduğu gibi Mehmet Buyruk Caddesi üzerindeki Hakimbey Apartmanı’nın hasar durumu değiştirilerek güçlendirmeye gidilmesi sonucu 6 Şubat depreminde yıkıldı ve birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunu dikkate alarak konut alacak vatandaşlarımızın çok dikkatli olmaları gerekir” dedi.

Konut ihtiyacı olan vatandaşların sabırlı olmalarını isteyen Özgül, deprem yaşamış konutlardansa yeni yapılan konutların tercih edilmesinin önemine dikkat çekti.

Özgül, 6 Şubat depremini yaşayan binaların alınmaması çağrısında bulunarak “6 Şubat depremini yaşamış konutları almayınız. Bu konutları alarak ailenize mezar etmeyiniz. Konut ihtiyaçlarınız için biraz daha sabırlı olun. Yeni binalar kısa zamanda arza sunulacaktır. Emlakçı üyelerimiz ile görüşmelerimizde 6 Şubat depremini yaşamış konutların satışı ile ilgilenmemeleri konusunda mutabık kalmaktayız” ifadelerine yer verdi.