Malatya'da Bahar Gibi Başladı Kış Gibi Devam Ediyor

Meteoroloji 28 Mart Salı günü için hava tahmin raporu yayımladı. Malatya’da bugün hava nasıl? Darende’de yağmur yağacak mı? Arapgir, Kuluncak ilçelerinde kar yağışı bekleniyor mu? İşte detaylar..

Malatya'da Bahar Gibi Başladı Kış Gibi Devam Ediyor

Meteoroloji 28 Mart Salı günü için hava tahmin raporu yayımladı. Malatya Mart ayında bir gün baharı yaşarken bir gün kışı yaşamaya devam ediyor. Yayımlanan rapora göre Malatya genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı olarak geçeceği, yağışların sağanak, yağmur yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, rüzgârın ise Batı ve kuzeybatı yönlerinden orta, yer yer kuvvetli(40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edilmektedir.

İLÇELERDE HAVA NASIL OLACAK?

Arapgir, Kuluncak ilçelerinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçmesi beklenirken hava sıcaklığının 9 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Arguvan, Hekimhan ilçelerinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçmesi beklenirken hava sıcaklığının 10 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Doğanşehir ilçelerinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçmesi beklenirken hava sıcaklığının 11 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Darende, Pütürge ilçelerinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçmesi beklenirken hava sıcaklığının 12 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Akçadağ,  Doğanyol, ilçelerinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçmesi beklenirken hava sıcaklığının 13 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Kale, Yeşilyurt ilçelerinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçmesi beklenirken hava sıcaklığının 14 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Yazıhan ilçesinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçmesi beklenirken hava sıcaklığının 15 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Battalgazi ilçesinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçmesi beklenirken hava sıcaklığının 16 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

BÖLGE GENELİ İÇİN HAVA DURUMU

Bölge genelinde ise havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı olarak geçeceği, yağışların sağanak, yağmur yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı; yağışların Elazığ'ın doğu kesimleri ile ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞ UYARISI

Elazığ'ın doğusu ve Bingöl çevrelerinde beklen yağışlara dikkat!!! ; Sel-Su Baskını-Görüş Mesafesinde Azalma- Ulaşımda aksamalar - Çığ Tehlikesi gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerinde çığ riski bulunduğundan vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.