EĞİTİMCİ BUSE PELİN DOĞANER 'EĞİTİM SEVGİ İŞİDİR'

Kurs merkezlerinin eğitim sürecindeki yeri çok önemlidir. Türkiye'deki sınava hazırlık ve destekleme eğitimin sürecini İzmir Çiğli'den Özel Hedef Kurs Müdürü olan Buse Pelin Doğaner ile Kürecik Haber olarak birlikte değerlendirdik. Eğitim koçu ve bir öğretmen olan Pelin Doğaner’in gözünden süreci konuştuğumuz röportajımızı paylaşıyoruz.

EĞİTİMCİ BUSE PELİN DOĞANER 'EĞİTİM SEVGİ İŞİDİR'

‘İyi Bir Eğitim Nasıl Olmalıdır?’
 "İyi bir eğitim, dersi sevdirerek olur. Eğitimin temelinde dersi sevmek ve öğretmen vardır. İyi bir öğretmen ve doğru bir programlamayla başarısız öğrenci olamaz. Bir dersi zor, diğerini kolay diye değil, sevdirerek temeline indirerek somutlaştırarak gitmeliyiz.  "
‘Bize Hedef Kursta Nasıl Bir Eğitim Verdiğinizden Bahseder Misiniz?’
Her öğrencinin kapasitesini tespit edip bireye uygun hedefler belirliyoruz. Bu süreçte zaman bizim için çok değerli. Etkili ve nitelikli bir programlama ile eğitim modelimizi uyguluyoruz. Öğrencilerin kalabalıkta kaybolmadan kendini ifade edebilecekleri 10-12 kişilik sınıflarımızı oluşturduk. Özverili öğretmen kadrosu,iyi kaynak desteği ve rehberlik çalışmalarımızla soru ve sorun çözmen öğrenciler yetiştirmeyi ilke ediniyoruz.
‘Hocam peki sizin hedef ve amaçlarınız neler?’
Küçükten büyüğe tüm eğitim seviyelerinde öğrenciye hitap eden bir eğitim anlayışını benimsiyorum. Bunu geliştirmek süreç içerisinde dönüştürerek  her seferinde çağın getirilerine uygun hale getirmek benim görevim. Burada Atatürk ilkeleri doğrultusunda kendine yetebilen, öğrenmeyi öğrenmiş, sorgulayıcı öğrencileri ulaşmak istedikleri noktaya getirmek ise benim hedefim .
‘Son zamanlarda rehberlik çalışmaları daha önem kazandı galiba siz ne düşünüyorsunuz, rehberlik çalışmaları önemli?’
Evet kesinlikle doğru. Hatta rehberliğin yanı sıra eğitim koçları yada mentoller ile de ilerleme kat ediliyor. Çünkü sınav hazırlık gruplarında zaman ve motivasyon çok kıymetli. Hayatlarını belirleyecekleri bir sınava hazırlanıyorlar. Bu ciddi bir stres. Veli için de öğrenci içinde. Z kuşağını anlamada veliler çoğu zaman zorlanıyorlar. Hep öğrencinin kendini keşfetmesini hem de veli kontağını oturtturmada bu çalışmaların önemi yadsınamaz. Rehberlik ve koçluk neden önemli derseniz eğitim için başarıyı parlattığı motivasyonu arttırdığı noktada doğru  bir mentör çok önemli bir ayak.
‘Öğrencilerinizi nerelere yerleştirdiniz?’
Burada yine belirtmeliyim ki önemli olan öğrenciyi kendi seviyesi doğrultusunda planlamak. Einstein’in bir sözü var der ki ‘Aslında herkes bir dâhidir. Ancak bir balığı ağaca çıkma yeteneğine göre yargılarsanız ,balık tüm ömrünü aptal olduğunu düşünerek geçirecektir.’ Eğitim için çok önemlidir. Ama başarı olarak baktığımızda LGS sınavında Atatürk Lisesi,Çiğli Fen Lisesi YKS sonucunda tıp ,hukuk ,mühendislik alanında bir çok öğrencimizi hedeflerine yerleştirdik yerleştirmeye devam ediyoruz.
‘Son olarak bize eğitimle ilgili ne söylemek istersiniz hocam?’
Atatürk’ün sözüyle noktayı koyabiliriz. ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür ,bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Bir ebeveynin çocuğuna yapabileceği en büyük yatırım eğitimdir.