ÇİĞLİ'DE ÜYE SİZE NİYE OY VERSİN?

ÇİĞLİ'DE ÜYE SİZE NİYE OY VERSİN?

10 Temmuz 2023 tarihinde açıklanan işgücü istatistiklerine göre Türkiye'de işsizlik oranı 2023 yılı Mayıs ayında yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti.Türkiye'de 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı ise Mart'ta bir önceki aya göre 0,7 puanlık artışla yüzde 20,1 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı, erkeklerde yüzde 15,2, kadınlarda ise yüzde 28,9 olarak hesaplandı.

Umut, bir insanın yaşama dair içinde beslediği en değerli duygudur. İnsan umut ettiği sürece vardır. Fakat bir yandan da, kötülüklerin en kötüsüdür umut; çünkü insanın çektiği eziyeti uzatır.
Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kurultay sürecinin başlaması ile mahalle delege seçimleri hız kesmeden devam ediyor. Bu süreçte maalesef birçok belediye kamu gücünü kullanarak delege seçimlerine müdahale ediyor. Bir Sosyal Demokrat parti ve Belediyesine yakışmayacak şekilde partili gençlere umut veriliyor, gençlerin parti aidiyetleri sömürülerek seçim kazanma yarışına giriliyor. Enflasyon oranlarının bu kadar yüksek olduğu,  özellikle gıda ve temel ihtiyaç maddelerine ulaşmanın maliyetinin inanılmaz boyutlara yükseldiği; gençlerin gezme, eğlenme, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksun kaldığı böyle bir dönemde, emeklerinin sömürülerek, iş vaadiyle bu kirli siyasete alet edilmesi, kelimenin en hafif tabiriyle acımasızlıktır...
Bu örneklerden en dikkat çekici olanlardan biri Çiğli ilçesinde yaşanıyor. Uzun süredir halkla, belediye emekçileriyle olan sorunlu iletişimi nedeniyle tepkilerin odağına yerleşen ve tüm bunlara rağmen Belediye Başkanı Utku Gümrükçü tarafından ısrarla görevinde tutulan Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in, disiplin sürecinde olmasına rağmen yaklaşık 300 kişiye iş vaadinde bulunduğu söylentiler arasında.Tüm bu süreçte oldukça yıpranan Koçer, kaybettiği gücü yeniden toparlamak ve Çiğli'deki hakimiyetini devam ettirmek için delege seçimlerine yüklenmiş durumda. 
İlçe Başkanlığı için, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye yakınlığı ile bilinen Mert Özcan'a sıcak bakmayan Koçer'in şu ana kadar Çiğli Belediye Meclis Üyelerinden Rıfat Bıçak, Nimet Ergün, Hüseyin Çetin’e, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Tanrıverdi’ye, Çiğli Belediyesi Personel Müdürü Hüseyin Kızılkaya’ya ve Cengiz Serttaş’a İlçe Başkanlığı teklifinde bulunduğu gelen bilgiler arasında.
Çiğli Belediyesinin mali durumu ve kapasitesi ortada iken; 300 kişiye iş sözü söz verilmesi, 300 kişi ve ailelerinin sonu gelmeyecek beklentilere sokulması, gençlerin bu sonu gelmeyecek beklentiler sonucu bunalıma girmesi, hayattan kendini soyutlaması sizin için hiçbir şey ifade etmiyor mu? Ya da kısa dönem çıkarlarınız, kazanma hırsınız merhametinizin önüne mi geçti? Bu siyaset tarzınız Cumhuriyet Halk Partisi'nin köklü geçmişine, altı ok'un temsil ettiği değerlere, liyakat ile, demokrasinin temel ilkeleri ile ne kadar örtüşüyor? 
Ama Çiğli Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri maalesef bu siyaset tarzına çok yabancı değil. İlçe Başkanlığı döneminden, Belediye Başkanlığı sürecine kadar iş vaadiyle sahada çalıştırıp umut dağıttığı gençler, bu gün orta yaşlarda, siyaset tarzını oturtmuş ve bilinçli bir örgüt yapısıyla beraber, bu kirli zihniyetin tam karşısında.
  Bütün bu etik sorunlar bir yanda dururken, bir de tüzüğe tamamen aykırı bir sorunsal var ortada. Ali Rıza Koçer hakkındaki devam eden disiplin süreci ve tedbir kararı. Çiğli Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin tepkilerine aldırmaksızın, tedbirli olmasına rağmen delege seçimlerine müdahil olan, iş vaadinde bulunan, toplantılar düzenleyen Ali Rıza Koçer, delege seçimlerinin yapılacağı seçim günü de sahada olacak mı şimdiden merak konusu.
 Bugünkü yazımı, haftasonu yapılacak delege seçimi öncesinde, mevcut yönetime yönelik bazı sorularla bitirmek istiyorum. 
  Bu haftasonu yapılacak seçimlerde yıllarca umut tacirliği yaparak emeklerini sömürdüğünüz gençler, 4 yıldır hizmet götürmediğiniz; çöp kokusu, altyapı sorunları, sivrisinek ve tıka basa dolu çöp kovalarıyla boğuşan mahallelerdeki üyeler, size yıllarca emek vermiş ama süreç içerisinde dışlanmış, ötekileştirilmiş eski yol arkadaşlarınız, gayet başarılı hizmetler verirken görevlerinden uzaklaştırılıp, yerlerine dışarıdan ithal ettiğiniz eski müdürler, zerre değer vermediğiniz, sadece haklarını aradıkları için ezmeye çalıştığınız, baskı kurduğunuz belediye emekçileri size niye oy versin?
Sözün özü
Biz size niye oy verelim?