Bakan Duyurdu: 3 Bin 571 TL Destek Ödemesi Başladı! Başvurular e-Devlet’ten

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahir Özdemir Göktaş sosyal yardım ödemelerine ilişkin yeni açıklama yayınladı. İhtiyaç sahibi aileler için yeni bir programın hayata geçirildiğini duyuran bakan Göktaş, her ay 3571 TL maddi yardım yapılacağını bildirdi. Başvuru detayları haberimizde..

Bakan Duyurdu: 3 Bin 571 TL Destek Ödemesi Başladı! Başvurular e-Devlet’ten

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi ve dar gelirli aileleri ödemeler başladı. Her ay 3.571 TL destek ödemesi yapılacak nokta hala başvuru yapmayanlar e-devlet’ten işlem yapabilir.

İHTİYAÇ SAHİBİ YÜZ BİNLERCE AİLE YARARLANIYOR

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre yeni yardım programı kapsamında yüz binlerce aile, sosyal yardım ve destek alıyor. Ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi, çocuklarımla masraflarının karşılanması amacıyla başlatılan program aile ve gençlik fonu aracılığı ile sağlanıyor.

BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN

yapmak isteyenler işlemlerini e-devlet aracılığıyla kolaylıkla tamamlayabiliyor. Destek ödemesinden faydalanmak isteyenler TC kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet kapısı girişi yaparak kendilerine uygun yardım kalemi için başvuru yapabilir. Başvurular aile Bakanlığı tarafından incelendikten sonra olumlu sonuçlanması durumunda düzenli yardım bağlanıyor. Her ay ödeme yapılan sosyal yardım kalemlerinden faydalanmak için geç kalmayın. Ödemeler Her ayın 15 ile 30 arasında hesaplara yatıyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Devletin ihtiyaç sahipleri için sağladığı sosyal yardım ödemelerinden faydalanmak için aranan bazı şartlar var. En önemli Kriter hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması. Eğer bu kritere uygunsanız hemen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından ya da e-Devlet’ten başvuru yaparak sosyal yardım alabilirsiniz.