1 Nisan’da Nereler Kapalı Olacak? İşte Detaylar..

31 Mart Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerin ardından 1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil edilmesi, birçok kişinin 1 Nisan'da nelerin kapalı olacağı ve kimlere tatil olduğu konusunda merak uyandırmasına neden oldu. Peki, 1 Nisan'da hangi yerler kapalı olacak? İşte, detaylar...

1 Nisan’da Nereler Kapalı Olacak? İşte Detaylar..

Türkiye, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimler için sandık başına gitti. Seçimlerin ardından okulların tatil edilmesi, 1 Nisan Pazartesi günü için nerelerin kapalı olacağı konusunda merak uyandırdı. Peki, 1 Nisan 2024'te kimlere tatil var? Memurlar da tatil mi? İşte, konuya ilişkin detaylar...

1 NİSAN KİMLERE TATİL?

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

" Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerinin her birine ait oy pusulaları olduğundan, oyların sayım ve dökümü, tutanakların düzenlenmesi ve diğer işlemler tamamlandıktan sonra belgelerin ve seçim malzemelerinin İlçe Seçim Kurullarına teslim süreci gece geç saatlere kadar devam etmektedir.

Bu nedenle, sandık kurullarında görev alan kamu personelinin, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." ifadelerine yer verdi.

Seçimlerde sandık memuru olarak görev yapan öğretmenler, 1 Nisan'da idari izinli olacak.

1 NİSAN'DA NERELER KAPALI OLACAK?

1 Nisan Pazartesi günü ilkokul, ortaokul ve liselere tatil edildi. Üniversiteler için ise her okulun kendi resmi sayfası üzerinden güncel duyuruların takip edilmesi gerekiyor. Okulların dışında tüm kuruluşlar hizmet vermeye devam edecek.