Meteoroloji Açıkladı: Malatya’da Aralıksız Devam Edecek!

Meteoroloji son dakika hava tahmin raporunu yayımladı. Malatya bugün yağışa teslim oluyor. Malatya’da hava nasıl olacak? 22 ocak 2024 Malatya hava durumu haberimizde..

Meteoroloji Açıkladı: Malatya’da Aralıksız Devam Edecek!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün yayımladığı rapora göre Malatya’da bugün yağışların aralıksız sürmesi bekleniyor. Meteorolojiden Malatya’ya uyarı üstüne uyarı geldi. Malatya’da bugün hava nasıl?

Malatya genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı yağmurlu ve karla karışık yağmurlu yüksek kesimlerin ise kar yağışlı olarak geçmesi; yağışların öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli olması tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârların ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların öğle saatlerine kadar Tunceli Bingöl çevreleri, Malatya’nın ve Adıyaman’ın kuzey kesimleri (Kuluncak, Hekimhan, Arguvan, Arapgir, Gölbaşı, Tut, Adıyaman Merkez, Çelikhan, Sincik, Kahta, Gerger) ile Elazığ’ın kuzey ve doğu kesimlerinde (Ağın, Keban, Karakoçan, Kovancılar, Palu, Alacakaya, Arıcak) kuvvetli olması beklenmektedir. Genellikle yağmur, yüksek rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması tahmin edilen kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını ile kar yağışı beklenen yerlerde ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir