Malatyalılar Dikkat! Bugün Saat 17.00’da Başlıyor!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Yurt İçi Seçmen Kütüğünün güncelleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen genelge Resmi Gazetede yayımlandı. Yurt İçi Seçmen Kütüğü askı listeleri bugün saat 17.00'da askıya çıkıyor!

Malatyalılar Dikkat! Bugün Saat 17.00’da Başlıyor!

31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimi için Yurt İçi Seçmen Kütüğü askı listeleri 4 Ocak Çarşamba saat 17.00'da askıya çıkacak, 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'da ise askıdan indirilecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Yurt İçi Seçmen Kütüğünün güncelleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen genelge, geçen günlerde Resmi Gazetede yayımlandı. Yayımlanan genelgeye göre, 1 Ocak’ta başlayan seçim takviminde Yurt İçi Seçmen Kütüğü askı listeleri 4 Ocak Çarşamba saat 17.00'da askıya çıkacak, 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'da ise askıdan indirilecek.

Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce 1 Ocak 2024'ten önce, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden 1 Ekim itibarıyla geçerli yerleşim yeri adresine sahip ve oy verme günü itibarıyla 18 yaşını dolduracak Türk vatandaşlarına ait bilgiler elektronik ortamdan alınacak.

Adresi kapanmış olması nedeniyle adres kayıt sisteminde görünmeyen seçmenlerin, adres kayıt sisteminde bulunan en son geçerli adres bilgileri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınarak seçmen kütüğüne kaydedilecek.