Malatya İçin Kötü Haber: Meteoroloji Uyardı Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayımladı. Malatya'da bugün hava nasıl olacak? Malatya'da zirai don bekleniyor mu? İşte detaylar...

Malatya İçin Kötü Haber: Meteoroloji Uyardı Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayımladı. Mart ayında da kentte kış mevsimin etkisi devam ediyor. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre Malatya genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olarak geçeceği, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesim görüleceği tahmin ediliyor. Kent genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olması rüzgârların ise güneyli yönlerden hafif yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Malatyalıların en büyük geçim kaynağı olan kayısı ağaçları, kurak ve sıcak geçen kış mevsimin ardından erken çiçek açtı. Bu durum çiftçileri zirai don endişesiyle karşı karşıya bıraktı. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre, Bölge genelinde hafif, yer yer orta şiddette zirai don beklendiğinden başta çiftçiler olmak üzere vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 BÖLGE GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olarak geçeceği, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, Malatya İçin zirai dön uyarısında bulunurken Tunceli, Bingöl ve Elazığ İçin Çığ ve Buzlanma tehlikesi uyarıları yapıldı.

 BUZLANMA VE DON UYARISI

Seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzianma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.