İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner de istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanlığını yeniden kazanmasının önemini vurguladığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner de istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, yayımladığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

Güner, istifa açıklamasında, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığını yeniden kazanmasının önemini vurguladı.

Güner’in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"İstanbul'un kaybedilmesi bir memleket meselesi, bir Cumhuriyet meselesi ve demokrasi meselesidir. İstanbul kaybedilirse, güç zehirlenmesi tavan yapmış, hiçbir engel kalmamış, kopkoyu bir tek adam sistemi yerleşir. Cumhuriyet değerlerinden daha da uzaklaşırız.

Milletimiz daha da yoksullaşır ancak artık bu durumu değiştirme morali ve gücü kalmaz. Milletimiz siyasetten kopar hatta siyasetten nefret eder hale gelir. İşte o gün demokrasi tam olarak ölür.

Mart 2019'da Sn. İmamoğlu 'ilk' seçimi sadece 14.000 oy farkla kazanmıştı. Bu seçimde 1 oyun bile önemi olacaktır! İktidar tüm gücüyle İstanbul'u kazanmaya odaklanacaktır. Oyları bölersek, AK Parti'nin adayı kazanacaktır.

Bu yüzden, vicdanı kanaatim şöyledir; kazanabilecek tek aday (ve başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu için, hepimiz tek 1 oy bile fire vermeden Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u tekrar kazanmasını desteklemeliyiz.

Bu bir parti meselesi değil, bu bir memleket meselesidir. Bu bir cumhuriyet meselesidir.

Şahsi görüşüm 4 Aralık tarihli GİK kararının doğru bir karar olmadığıdır. Bildiğiniz gibi, en azından İstanbul ve Ankara'da iş birliği için mücadele ettim ve GİK toplantısında bu yönde güçlü şekilde söz almış, cesaretle mücadele etmiş, az sayıda kişiden biriyim.

Çıkan kararı savunamayacağımı düşünerek, yapabileceğim tek şey saygı duymak ve istifa etmektir.”

İSTANBUL, ANKARA VE ANTALYA'DA İSTİFALAR 

İYİ Partinin yerel seçimlere "hür ve müstakil" girme kararı ve CHP'nin iş birliği teklifini reddetmesi dolayısıyla partide çok sayıda ayrılık yaşandı.

İstanbul’da CHP ile yerel seçim iş birliğini savunan İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Genel Başkan Meral Akşener'in talebiyle görevinden istifa etmişti. Ancak İYİ Partili üyeler tarafından yeniden aynı göreve seçilmişti. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı ise Grup Başkanvekili ve oy veren tüm üyelerini kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmişti.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu da yerel seçimlerde iş birliği yapılması gerektiği görüşü parti yönetiminin kararıyla çeliştiği için görevinden 7 Ekim’de istifa etmişti.

Eski İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın da 5 Aralık’ta, "CHP ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına aklım, yüreğim razı gelmiyor" diyerek istifa etmişti.

MECLİSTE DÖRT SANDALYESİ EKSİLDİ

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, 2 Kasım’da istifa edip bir hafta sonra AKP’ye katılmıştı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker de "İYİ Parti çatısı altında artık daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden istifa ediyorum" diyerek 16 Kasım’da istifa etmişti.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise Akşener ailesi ve özel kalem müdürü Esma Bekar’ın banka hesaplarını yasa dışı yollardan incelettiği iddiasıyla başlayan tartışma sonucu 5 Aralık günü partiden ihraç edilmişti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da “Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim” diyerek istifasını sunmuştu.

Ayrılıklar sonucu İYİ Partinin 44 olan Meclisteki sandalye sayısı 40’a düşmüş oldu.

Bugün İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı, emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok da görevinden alınmıştı.

İstanbul milletvekili Salim Ensarioğlu da Şeyh Said paylaşımı nedeniyle disipline sevk edilmişti.

İYİ Partinin yerel seçimlerde ittifak yapmama kararı sürecinde eski Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Bahadır Erdem de istifalarını sunmuştu.

Eski İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da 6 Haziran’da partisinden istifa etmişti.

Eski İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ise cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesine tepki göstererek 28 Mart’ta istifa etmişti.