İstanbul-Sivas arası törenle başladı… Ya Malatya!

İstanbul-Sivas aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın ilk seferi, düzenlenen törenle başlarken yılardır hızlı trenin gelmesini bekleyen Malatya, Sivas-Malatya YHT hattının yapılmasını bekliyor.

İstanbul-Sivas arası törenle başladı… Ya Malatya!

İstanbul-Sivas aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın ilk seferi, düzenlenen törenle başladı. Ekspres seferlerle İstanbul-Sivas arası seyahat 7 saat 8 dakika sürecek.

İlk olarak 2009'da faaliyete geçen Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı Ankara-Konya, Ankara-İstanbul hatlarının takip etti. Son olarak 26 Nisan 2023'te Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı açıldı.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile Ankara-Sivas arasındaki mesafe, 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saatlik yol ise 2 saate inmiş oldu.

İstanbul-Sivas yüksek hızlı treni, İstanbul-Sivas hattını 7 saat 18 dakikada, Sivas-İstanbul hattını da 7 saat 8 dakikada kat edecek.

İstanbul-Sivas seferi 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferi ise 7 saat 8 dakia sürecek. Ekspres yüksek hızlı trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik'te duracak.

Hızlı tren hayali kuran Malatya’da bu hizmetten faydalanabilecek. Bu treni kullanmak isteyen Malatya yolcuları, her gün saat 08.00'de Malatya Garı'ndan Sivas'a hareket edecek normal trenle taşınacağı, 13.00'deki Sivas- İstanbul YHT seferiyle yolculuklarını sürdürebilecekleri bildirildi.

Malatya-Sivas tren ücretinin indirimsiz 80 TL, Sivas- İstanbul YHT ücretinin indirimsiz 905 TL olduğu ve çeşitli yaş gruplarına ayrıca indirim uygulandığı kaydedildi.