Deprem uzmanından Malatya açıklaması: “Kükremeler sürerek tükenecek”

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, , 6 Şubat’taki büyük depremlerin Kahramanmaraş’a odaklandığını, ancak gerginliğin odak noktasının Malatya çatağı olduğunu söyledi.

Deprem uzmanından Malatya açıklaması: “Kükremeler sürerek tükenecek”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde 11 il etkilenirken Malatya, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta büyük yıkım yaşanmıştı. 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremlerin üzerinden 14 ay geçerken Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan önemli bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabında açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 6 Şubat depremlerinde gerginliğin boşladığı bölgenin Malatya çatağı olduğunu kaydetti.

Ercan, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bölgedeki son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Prof. Dr. Ercan, Malatya çatağına dikkat çekerek"Burada boşlamanın çoğu gerçekleştiği kanısındayım. Ne var ki depremcik ile yıkımsız küçük depremlerle kükremeler sürerek tükenecektir"

ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,“Onbiril depreminde büyük depremler Kahramanmaraş’ta odaklansa da, gerginliğin boşladığı bölge Malatya çatağıdır. Burada boşlamanın çoğu gerçekleştiği kanısındayım. Ne var ki depremcik ile yıkımsız küçük depremlerle kükremeler sürerek tükenecektir”

açıklamasını yaptı.

Depremin büyük yıkıma neden olduğu Malatya’da 1200’ün üzerinde insan hayatını kaybederken binlerce bina ise yıkılmıştı. 30 binden fazla binanım ağır hasarlı olduğu için yıkıldığı kentte, 5’in ve 4’ün üzerinde artçı depremler yaşanmıştı.