DEĞİŞİM İLÇELERDEN BAŞLAMALI

Cumhuriyet Halk Partisi'nde başlayan parti içi seçimleri son hızla devam ediyor. Öncelikle mahallelerde delege seçimleri yapılması planlanıyor. 3 Temmuz'da süreç başlayacak, o yüzden üyeler ile yapılacak mahalle toplantıları büyük önem arz ediyor.

DEĞİŞİM İLÇELERDEN BAŞLAMALI

Çiğli'de bu sürecin daha sancılı ve zorlu geçeceği belirtiliyor. Bütün muhalefetin tek yumruk olup 'Mavi  Liste'  üzerinde anlaştığı bugün;  İnönü mahallesinde Mavi Listenin toplantı yaptığı belirtirken, daha önce Beyaz Liste'ye destek veren bir çok ismin de  Mavi Liste'de olması dikkat çekti.Toplantıyı düzenleyen Mavi Liste'nin öncülüğünü  yapanlardan Yılmaz Beytaş:  "Partimize, İlçemize ve Mahallemize sahip çıkacağız; değişim önce mahalleden, sonra İlçe'den başlamalı" dedi.

Çiğli'de iktidar olan Ali Rıza Koçer, Utku Gümrükçü ve ekibi Beyaz Liste ile yola devam diyecek. Fakat bazı Mahallelerde İlçe Yönetimi tarafından gelen ortak liste talepleri karşılık bulmazken, her mahallede Mavi ve Beyaz olmak üzere iki liste ile seçime gidilecek. Mavi liste, her mahallede liste çalışmaları yaparken, Beyaz Liste henüz bir liste oluşturmuş gözükmüyor. Gerek Belediye Yönetimi, gerekse dört yıldır görevde olan İlçe Yönetiminin, Belediye imkanlarını kullanarak düzenlediği kahvaltı iddiaları var ve bu  toplantılara gidenler, ya da destek istemek  için aradıkları üyeler tarafından tepki ile karşılanıyorlar. Konuştuğumuz Çiğlili vatandaşlar, dört yıldır Belediye Başkanı'na ulaşamadıklarını; kapıların, telefonların kapalı olduğunu, adaletsiz işe alım iddiaları ortada iken, geçen delege seçimlerinden bu yana Çiğli belediyesine yaklaşık 650 kişinin işbaşı yaptırıldığını, bunların çoğunun da Çiğli dışından olduğu iddia ettiler. 4 sene önce delegelere verilen hiçbir sözün tutulmadığını, birçok mahalleye eşit hizmet verilmediğini,  yereldeki bütün bu başarısızlığın faturası olarak, bu dönem Beyaz Liste'nin  çoğu mahallede  seçimlerini kaybedeceğini, bu nedenle de  kimsenin bu listede yer almak istemediğini vurguladılar.
Mavi Liste ise  tam gaz yoluna devam ediyor. Geçen dönem Beyaz Liste'de yer alanların büyük bir  bölümünün  Mavi Liste'de yer almakta olduğu görülüyor. Bugün İnönü Mahallesi'nde yapılan toplantıda merak edilen konu ise,  Muhalefet  bloğunda, yani Mavi Liste'de  kimlerin olduğu idi.Önceki Dönem Belediye Başkanı Hasan Arslan, Önceki Dönem Belediye Başkan adayı Aziz Buğa, Güven Dursun, Gürbüz Bal, Şeref Bektaş, Niyazi Arslan ve  Meclis Üyesi   Erdal Mansuroğlu, İbrahim İncesu, darp edildiği idda edilen Uğur Mumcu mahalle Muhtarı hıdır ışık gibi Çiğli'de ağırlığı olan birçok ismin bir arada hareket ettiği gelen bilgiler arasında. Değişim yaşanacak ise; önce tabandan, yani ilçeden başlanmak zorundadır. Sağlam bir ilçe örgütlenmesi, bizi sağlam bir İl Örgütüne; sağlam bir il örgütlenmesi sağlam bir Genel Merkez Yönetimine, Sağlam bir Genel Merkez Yönetimi ise iktidara götürür. O yüzden yereldeki başarı genel başarı için çok büyük önem arz etmektedir.