Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Heyecanla Beklenen Sonuçlar Yaklaşıyor! 2024 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte detaylar...

Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

21 Nisan 2024 Pazar günü yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) giren adaylar, heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) gelen resmi açıklamaya göre, 2024 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı sonuçları 17 Mayıs 2024 Çarşamba günü ilan edilecek.

Sınav sonuçları, MEB'in resmi internet sitesi https://www.meb.gov.tr/ üzerinden erişime açılacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapabilecek ve sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.

Sonuçlara erişimde herhangi bir sorun yaşanmaması için şimdiden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi not etmeniz ve sınav giriş belgenizi hazır bulundurmanız tavsiye edilir.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan günü saat 10:00'da uygulanacak.

BURSLULUK SINAVLARI HAKKINDA BİLGİ

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Türkiye'de her yıl düzenlenen bir bursluluk sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır.

Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan kadar öğrencilere burs imkanı sağlanmaktadır.

Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Yani durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir. Ancak öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir.

Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara göre yapılışı farklılık gösteren bir burstur. Ancak bu bursu kazanabilmenin tek yolu belirtilen sınavdan yüksek bir puan almaktır.