MALATYA’YI SARSAN ‘ARTÇI DEPREMLER’İN GERÇEK ŞİDDETİNE DEPREM UZMANINDAN AÇIKLAMA

Malatya Yeşilyurt’ta art arda yaşanan artçı depremler yoğun korku ve paniğe yol açtı. Malatya’da yaşayanlar depremleri şiddetli hissettiklerini vurgularken, uzmanlar depremlerin artçı ve normal olduğunu söylediler. Meydana gelen depremlerle ilgili detaylı bilgilendirme ve açıklama Deprem Uzmanı Baturhan Öğüt’ten geldi.

MALATYA’YI SARSAN ‘ARTÇI DEPREMLER’İN GERÇEK ŞİDDETİNE DEPREM UZMANINDAN AÇIKLAMA

Malatya’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremler uzmanlar tarafından artçı depremler olarak açıklandı. Ancak vatandaşlar ‘artçı deprem’ olarak nitelendirilen depremlerin şiddetinin daha büyük hissedildiğini vurguladılar. Malatya’da yaşayan vatandaşlar depremler sonrası az hasarlı yapılara dahi girmekte tereddüt ediyor. Gözler Deprem Uzmanlarına çevrildi. Beklenen detaylı açıklama Deprem Uzmanı Baturhan Öğüt’ten geldi.

Malatya’da art arda yaşanan artçı depremler nerelerde gerçekleşti? Kaç şiddetinde hissedildi?  İşte Baturhan Öğüt’ün o açıklaması:

‘4 gün önce Malatya’da meydana gelen ve geniş coğrafyada hissedilen 5,5 büyüklüğündeki deprem Yeşilyurt’ta 5,8 Eşref Bitlis Oğuz Kaan Caddesi yöresinde 6,0 Malatya 1.inci organize sanayi bölgesinde 5,9 şiddetinde hissedildi.’

Daha önceki açıklamalarında o bölgeye dikkat çeken Öğüt, bölgede gerilim transferi olduğunu ve ağır ila orta yapılardan uzak durulması gerektiğini vurgulamıştı.

Baturhan Öğüt’ün açıklaması:

‘ Malatya Yeşilyurt ilâ Çelikhan arasında 5,5 büyüklüğünde bir deprem oldu.

Malatya-ya doğru gelirim transferi olduğunu üzerine basa basa açıklamıştık.Bölgedeki ekipler yıkılan yapı var mı yok mu diye kontrole çıkmalı ve ağır orta hasarlı yapılardan uzak durunuz.’

MALATYA SÖZ